Train uw paard om te rijden

Dit onderwerp geldt voor mensen die zelf een paard bezitten. Het kan ook interessant zijn om dit te lezen als u geen eigen paard hebt, of als u lid bent van een manege waar u ook met een paard wilt trainen om wedstrijden te gaan rijden. Informatie is overal te vinden. Tips kunnen overal vandaan komen: van mensen op de manege of van mensen die al vele paarden getraind hebben. Het zal ook altijd per paard verschillen welke methodes er worden toegepast en hoe er in de praktijk te werk gegaan wordt. Toch zijn er meerdere tips die voor iedereen wel bruikbaar kunnen zijn, de belangrijkste zijn hieronder te lezen.

Wees geduldig

Het kan niet vaak genoeg gezegd wohorseback-riding-364241_960_720rden, maar neem de tijd. Als dingen te gehaast gaan, zal dit de relatie tussen ruiter en paard en de resultaten niet ten goede komen. Paarden hebben geen tijdsbesef maar wel emotie. Houd hier dus rekening mee.

U moet flexibel zijn

Er is niets mis mee om af en toe flink goed te trainen, zowel voor het paard als de ruiter. Overdrijf dit echter niet. Als dit gebeurd, zal het paard minder plezier beleven en minder presteren. Soms proberen mensen dingen oneindig te oefenen tot het lukt, maar vaak werk dit averechts en lukt het dan helemaal niet meer.

Maak haalbare doelstellingen

Het stellen van doelen is goed om bij te houden hoeveel vorderingen er gemaakt worden. Dit kan op korte termijn, bijvoorbeeld de komende week, maar het kan ook gedaan worden op lange termijn, voor meerdere maanden bijvoorbeeld. Het geeft een goed idee over hoe de ontwikkeling verloopt.

Houd u slechte gewoontes onder controle

Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de houding maar ook op gewoontes die er soms onbewust insluipen. Dit kan bij een paard ook gebeuren en het is beter om dit voorkomen dan dat het later weer afgeleerd moet worden.