Hoe paardrijden u kan helpen met hoofdpijn

Naast het plezier en de ontspanning die miljoenen mensen overal ter wereld ervaren door paardrijden kan het ook een therapeutische werking hebben. De verschillende manieren waarop paarden hulp kunnen bieden bij therapie zijn zeer uiteenlopend. Vele mensen zijn u voorgegaan met een behandeling tegen verschillende kwalen met behulp van paarden. Therapeutisch paardrijden is een ruim genomen benaming voor meerdere behandelingen, voorbeelden hiervan zijn equitherapie en hippotherapie. Deze behandelingen zijn nog niet heel lang geleden in Nederland geïntroduceerd. In Duitsland en de Duitstalige landen werd hier al eerder mee begonnen. Het therapeutisch paardrijden zelf is al vele jaren ouder. Dit stamt zelfs uit de oude Griekse tijd.

Paardrijden kan u dus helpen bij verschillende aandoeningen. Maar laten wij ons nu even focussen op hoe paardrijden u kan helpen met hoofdpijn. Onder leiding van een therapeut zorgt paardrijden ervoor dat u samen met het paard in beweging komt, waardoor u rustiger wordt.

Het opdoen van ervaring he2954881_0c693acbeft hierbij een goede uitwerking en zal tot verlichting van de klachten gaan leiden. Door goed te communiceren en een juiste houding aan te nemen komt u hierdoor tot rust.

Een zekere vorm van zelfbewustzijn die hierbij nodig is, heeft ook weer een positieve uitwerking op uw algemene gemoedsgesteldheid. Het is essentieel dat iemand zich inleeft in de situatie, dus een zeker vorm van concentratie wordt gevraagd. Meestal wordt er van tevoren geanalyseerd en bepaald wat de juiste manier is om u te helpen. Vaak helpt deze professionele vorm van therapie velen, waar dat eerder niet gelukt is. Voor personen die interesse hebben in dit onderwerp kan het goed zijn om eens te zoeken naar plaatsen die equitherapie en hippotherapie geven in de buurt. Er kan vaak een vrijblijvend gesprek aangevraagd worden om eens rustig te kijken of de therapie geschikt is voor de persoon en de klachten.