Het verband tussen rugpijn en paardrijden

Rugpijn en paardrijden zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden. Zo kan paardrijden een positieve uitwerking hebben voor mensen die al tijden last hebben van rugblessures. Uiteraard besteden we hier later nog meer aandacht aan en gaan we alle mogelijkheden bespreken om op deze manier geholpen te worden.

Bij bepaalde ruiters veroorzaakt paardrijden juist weer rugklachten. Dit komt niet zelden door een verkeerde houding waardoor er teveel spanning op de ruggengraat ontstaat. Er zijn dan ook meerdere manieren om deze rugklachten te voorkomen of verhelpen. Waar velen misschien denken dat de ruggengraat gespannen en strak moet zijn, is het juist de bedoeling om flexibel te zijn en dus mee te veren met de bewegingen van het paard. Ontspanning in de heupen en het juiste gebruik van het zitvlak zijn dan ook twee andere sleutels tot de perfecte houding.

Wees er zeker van dat u deze beheerst. Als dat niet het geval is, zullen verschillende andere spieren zich aanspannen die u noHorse_riding_leftrmaal niet nodig heeft en daarom ook pijn gaan veroorzaken. Dit kan in uw hele lichaam voorkomen. Het is ook zeker niet erg als u na de eerste keren een wat zeurderige pijn ervaart, dit is zeker gebruikelijk. Mocht het na een aantal maanden echter nog steeds zo zijn en zit de pijn op plekken waar u het normaal niet zou verwachten van het uitvoeren van een handeling als paardrijden? Dan is het raadzaam om een ervaren persoon te vragen wat hulp te bieden met het verbeteren van uw houding.

Als laatste willen we nog maar eens benadrukken dat houding een onderdeel van de sport is waar absoluut niet te licht mag overgegaan worden. Is dit echter wel het geval, dan zal iemand daar later zeker spijt van krijgen. Voorbereiding, algemene kennis en kennis van het eigen lichaam zijn onmisbaar.